Tygryski w ramach Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania
Tygryski w ramach Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania
We wtorek w grupie „Tygryski” w ramach Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania oraz innowacji pedagogicznej „ Witaminowy zawrót głowy” przedszkolaki podczas zajęć poznały różnorodność dyń i wzbogaciły wiedzę na temat ich wartości odżywczych. Dowiedziały się, że dynia jest bardzo zdrowym warzywem, ze można z niej przygotować wiele dań min. pieczywo, zupę, dżem, ciasto, babeczki, przetwory, soki. Przedszkolaki mogły własnoręcznie wydrążyć dynię z miąższu i pestek. Uczestniczyły w dyniowych zabawach, a na koniec zajęć miały okazję przekonać się jak smakuje dyniowe ciasto . Dzień ten przyniósł wiele wrażeń, możliwości odkrywania oraz zabawy.
http://sp1.lukow.pl/przedszkole/wp-content/tn3/2/20241112_093538.jpg
-
20241112_100324
-
20241112_100701
-
20241112_100717
-
20241112_102752
-
20241112_102801
-
20241112_102811
-
20241112_102836
-
20241112_103727
-
20241112_103729
-
20241112_104225
-
20241112_104251
-
20241112_104446
-
20241112_090935
-
20241112_091124
-
20241112_091307
-
20241112_091334
-
20241112_092129
-
20241112_092204
-
20241112_092221
-
20241112_092403
-
20241112_092722
-
20241112_092739
-
20241112_092744
-
20241112_092813
-
20241112_092819
-
20241112_093538
-
20241112_093610
-
20241112_100249
We wtorek w grupie „Tygryski” w ramach Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania oraz innowacji pedagogicznej „ Witaminowy zawrót głowy” przedszkolaki podczas zajęć poznały różnorodność dyń i wzbogaciły wiedzę na temat ich wartości odżywczych. Dowiedziały się, że dynia jest bardzo zdrowym warzywem, ze można z niej przygotować wiele dań min. pieczywo, zupę, dżem, ciasto, babeczki, przetwory, soki. Przedszkolaki mogły własnoręcznie wydrążyć dynię z miąższu i pestek. Uczestniczyły w dyniowych zabawach, a na koniec zajęć miały okazję przekonać się jak smakuje dyniowe ciasto . Dzień ten przyniósł wiele wrażeń, możliwości odkrywania oraz zabawy.