Galeria

Tygryski w ramach Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania

We wtorek w grupie „Tygryski” w ramach Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania oraz innowacji pedagogicznej „ Witaminowy zawrót głowy” przedszkolaki podczas zajęć poznały różnorodność dyń i wzbogaciły wiedzę na temat ich wartości odżywczych. Dowiedziały się, że dynia jest bardzo zdrowym warzywem, ze można z niej przygotować wiele dań min. pieczywo, zupę, dżem, ciasto, babeczki, przetwory, soki. Przedszkolaki mogły własnoręcznie wydrążyć dynię z miąższu i pestek. Uczestniczyły w dyniowych zabawach, a na koniec zajęć miały okazję przekonać się jak smakuje dyniowe ciasto . Dzień ten przyniósł wiele wrażeń, możliwości odkrywania oraz zabawy.
http://sp1.lukow.pl/przedszkole/wp-content/tn3/2/20241112_093538.jpg
  • 20241112_100324

  • 20241112_100701

  • 20241112_100717

  • 20241112_102752

  • 20241112_102801

  • 20241112_102811

  • 20241112_102836

  • 20241112_103727

  • 20241112_103729

  • 20241112_104225

  • 20241112_104251

  • 20241112_104446

  • 20241112_090935

  • 20241112_091124

  • 20241112_091307

  • 20241112_091334

  • 20241112_092129

  • 20241112_092204

  • 20241112_092221

  • 20241112_092403

  • 20241112_092722

  • 20241112_092739

  • 20241112_092744

  • 20241112_092813

  • 20241112_092819

  • 20241112_093538

  • 20241112_093610

  • 20241112_100249