Warsztaty Kuchnia molekularna - Tygryski
Warsztaty Kuchnia molekularna - Tygryski
-
20250310_095106
-
20250310_095221
-
20250310_095228
-
20250310_095243
-
20250310_095443
-
20250310_095455
-
20250310_095502
-
20250310_095509
-
20250310_095519
-
20250310_095520
-
20250310_095534
-
20250310_095541
-
20250310_095645
-
20250310_095651
-
20250310_095654
-
20250310_095722
-
20250310_095827
-
20250310_095851
-
20250310_095956
-
20250310_100226
-
20250310_100240
-
20250310_100244
-
20250310_100318
-
20250310_100409
-
20250310_100435
-
20250310_100534
-
20250310_100536
-
20250310_100612
-
20250310_100644
-
20250310_100734
-
20250310_100824
-
20250310_100831
-
20250310_100841
-
20250310_100919
-
20250310_101044
10 marca, w poniedziałek ciekawym wydarzeniem dla dzieci z grupy Tygryski były warsztaty kuchni molekularnej z Akademii Małego Kuchcika, zorganizowane w ramach obchodów Dnia Kobiet. Przedszkolaki uczestniczyły w doświadczeniach naukowych przy użyciu suchego lodu i ciekłego azotu, mogły zobaczyć i dotknąć suchej piany, a także obserwować jak powstaje ogromna mgła, oraz współuczestniczyły w balonowych eksperymentach. Tygryski miały możliwość spróbować dymiących soczków jabłkowych, smoczych chrupek, które sprawiały, że dym wylatywał nosem i buzią, a na koniec spotkania przyrządzały „azotowe lody” pod czujnym okiem instruktora. Warsztaty oprócz dużej dawki wiedzy, wywarły na dzieciach ogromne wrażenie i sprawiły im dużo frajdy.