Galeria

Warsztaty Kuchnia molekularna - Tygryski

10 marca, w poniedziałek ciekawym wydarzeniem dla dzieci z grupy Tygryski były warsztaty kuchni molekularnej z Akademii Małego Kuchcika, zorganizowane w ramach obchodów Dnia Kobiet. Przedszkolaki uczestniczyły w doświadczeniach naukowych przy użyciu suchego lodu i ciekłego azotu, mogły zobaczyć i dotknąć suchej piany, a także obserwować jak powstaje ogromna mgła, oraz współuczestniczyły w balonowych eksperymentach. Tygryski miały możliwość spróbować dymiących soczków jabłkowych, smoczych chrupek, które sprawiały, że dym wylatywał nosem i buzią, a na koniec spotkania przyrządzały „azotowe lody” pod czujnym okiem instruktora. Warsztaty oprócz dużej dawki wiedzy, wywarły na dzieciach ogromne wrażenie i sprawiły im dużo frajdy.
http://sp1.lukow.pl/przedszkole/wp-content/tn3/2/20250310_100841.jpg
  • 20250310_095106

  • 20250310_095221

  • 20250310_095228

  • 20250310_095243

  • 20250310_095443

  • 20250310_095455

  • 20250310_095502

  • 20250310_095509

  • 20250310_095519

  • 20250310_095520

  • 20250310_095534

  • 20250310_095541

  • 20250310_095645

  • 20250310_095651

  • 20250310_095654

  • 20250310_095722

  • 20250310_095827

  • 20250310_095851

  • 20250310_095956

  • 20250310_100226

  • 20250310_100240

  • 20250310_100244

  • 20250310_100318

  • 20250310_100409

  • 20250310_100435

  • 20250310_100534

  • 20250310_100536

  • 20250310_100612

  • 20250310_100644

  • 20250310_100734

  • 20250310_100824

  • 20250310_100831

  • 20250310_100841

  • 20250310_100919

  • 20250310_101044